5 concrete toepassingen van een praatplaat

Toepassing praatplaat

Praatplaten zijn op veel verschillende manieren toe te passen in organisaties. Ik licht een vijftal voorbeelden toe van concrete situaties waarvoor ik een praatplaat heb gemaakt.

1. Praatplaat als projectplan

Praatplaat als projectplan

De plaat heb ik voor de gemeente Midden Groningen gemaakt. De praatplaat biedt een innovatieve benadering voor de projectplanning van het project X-works, waarbij complexe idee├źn op een duidelijke en inspirerende manier worden gecommuniceerd. Als visuele samenvatting van het projectplan bevordert de praatplaat overzicht, focus, communicatie en betrokkenheid bij teamleden en stakeholders. Door creativiteit te stimuleren en flexibiliteit te bieden, dient de praatplaat als een dynamische tool die kan worden toegepast in alle fasen van projectmanagement. Met zijn vermogen om belangrijke concepten visueel aantrekkelijk te presenteren, inspireert de praatplaat teamleden om innovatieve oplossingen te bedenken en bij te dragen aan het succes van meerjarenplannen.

2. De praatplaat als Pitch

Praatplaat als Pitch

Zorg voor het Noorden vroeg om een praatplaat als pitch. Met de praatplaat kunnen pitches worden versterkt door belangrijke concepten helder en boeiend te presenteren. Deze visuele benadering trekt de aandacht van het publiek en vergroot de impact van de pitch. Door de praatplaat te gebruiken, kunnen sprekers een duidelijk verhaal vertellen dat blijft hangen bij hun publiek. Gebruik deze innovatieve tool om je volgende pitch te transformeren en indruk te maken op je doelgroep.

3. Praatplaat als Visueel Jaarverslag

Praatplaat als visueel jaarverslag

Voor de Jeugdbescherming Overijssel heb ik een aantal jaar achter elkaar het jaarverslag visueel gemaakt. Met de praatplaat kunnen organisaties hun jaarprestaties visueel samenvatten, waardoor stakeholders een overzicht krijgen van belangrijke mijlpalen en resultaten. Deze visuele representatie biedt een aantrekkelijke en toegankelijke manier om de impact van het bedrijf te communiceren. Door het gebruik van de praatplaat kunnen jaarverslagen transformeren van droge documenten tot inspirerende verhalen die betrokkenheid en begrip stimuleren. Gebruik deze krachtige tool om uw volgende jaarverslag te versterken en uw boodschap effectief over te brengen op uw doelgroep.

4. Praatplaat als meerjarenplan

Praatplaat als Meerjarenplan

De Gezonde Marke is de doorvertaling van IZA Drenthe. Het regioplan is het meerjarenplan en dat heb ik vertaald naar een praatplaat. Met zijn overzichtelijke en inspirerende aanpak biedt de praatplaat een helder beeld van langetermijndoelstellingen en strategie├źn. Door belangrijke elementen visueel te presenteren, bevordert de praatplaat betrokkenheid en begrip bij alle belanghebbenden. Het flexibele karakter maakt het gemakkelijk om updates aan te brengen en de voortgang van het meerjarenplan te volgen. Gebruikmakend van de kracht van de praatplaat kunnen organisaties effectief sturen en succesvolle resultaten behalen op de lange termijn.

5. Praatplaat als dialoog katalysator

Praatplaat als dialoog katalysator

Voor Groninger Dorpen heb ik een plaat ontwikkeld waarmee het gesprek met de buurtbewoners van Oudeschip gefacilieerd kon worden. Met zijn visuele weergave van complexe informatie biedt de praatplaat een gemeenschappelijk referentiepunt voor discussie, waardoor de communicatie tussen teamleden en stakeholders wordt verbeterd. Deze innovatieve tool stimuleert een interactieve en inclusieve benadering van samenwerking, waarbij diverse perspectieven worden gehoord en gewaardeerd. Door de praatplaat te gebruiken, kunnen organisaties een open en constructieve dialoog bevorderen, wat leidt tot meer effectieve besluitvorming en verbeterde resultaten. Maak gebruik van de kracht van de praatplaat om uw team te inspireren en betrokkenheid te vergroten bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen.